mandag 14. januar 2013

Frøsesong er i gang

Det kan være vanskelig å begrense seg når man skal bestille frø på nettet men det er så mye fint å finne der og vinteren er så lang. Hva ellers kan man gjøre enn å surfe på nettet etter inspirasjon:)
I helgen har jeg plantet første årets frø. Det ble noen sorter chili og paprika, samt staude frø (lavendel, geranium, aubrieta, primula bl.a...) Jeg er vant til å så grønnsaker men har ikke mye erfaring med å så stauder, hadde sådd 4 sorter i fjor med 50% suksess, dvs. 2 av sortene kom opp, og 2 andre ble det ikke noe av :(  Og så et de så trege å spire og jeg er så utålmodig......... Men håper på bedre lykke i år!

Jeg har ikke planterom så pottene plaseres i vinduskarmene og får ekstra lys om kvelden frem til våren. Første potter med frø er nå på plass i vinduskarmen, mens noen er ute i kulden og noen i kjøleskapet... Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og planlegge neste såing om en måneds tid...

8 kommentarer:

 1. Spennende med frø. Jeg må snart igang jeg også. Litt skummelt også - siden jeg hadde så varierende resultat i fjor - vi får se om jeg har lært litt :)

  SvarSlett
 2. Det er spennende å så frø, for så å gå og titte i pottene om der kommer en liten spire! Det granskes til og med med lupe, for tålmodigheten er det så som så med :)
  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke vært heldig med alt sådd jeg heller... lærer litt for hver gang:) Lykke til med såing og ny hagesesong!

  SvarSlett
 4. Spennende! Masse lykke til:)
  Blir smitta av dere, så nå klør det i fingrene mine etter å komme i gang.

  SvarSlett
 5. Ja det er moro å komme igang og se det spirer å gror.

  God onsdag fra Marit.

  SvarSlett
 6. Jeg tror at jeg har sådd en av blomstene for tidlig for det tok ikke mer enn 3 dager før små spirene har dukket opp! Det sto ikke noe bruksanvisning på posen... Håper det går bra med de, kommer nok til å passe litt ekstra på de nå før andre begynner å spire.

  SvarSlett
 7. Det er så kjekt med frøsåing.....og det virkelig kriblar i fingrane no denne tida. Spennande når spirane viser seg.
  Ser det har spirt hos deg. Lurt å sette dei litt kaldare og lyst slik at dei ikkje veks seg tynne og skrantete før du får sette dei ut.
  Lykke til.

  SvarSlett
 8. Takk, må nok snart flytte spirene til sommerstuen, der er det ca 15 grader...

  SvarSlett